ΘΕΜΑ: ΣΙΡΟΝ
ΥΛΙΚΑ
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
-Φύλλα Σιρόν μία σακούλα
-Βούτυρο αγελαδινό 1 πακέτο
-Γιαούρτι στραγγιστό 750γρ.
-Σκόρδο 4 σκελίδες
-Αλάτι 1 πρέζα
-Νερό 800ml
ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
-Τοποθετούμε τα φύλλα σιρόν μέσα στο ταψί, όχι πολύ πυκνά γιατί φουσκώνουν.
-Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από πάνω, ίσα να μαλακώσουν τα φύλλα.
-Τοποθετούμε το γιαούρτι σ’ ένα βαθύ σκεύος και το αραιώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να αραιωθεί καλά και να γίνει ρευστό. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό συμπληρώνεται λίγο ακόμη με προσοχή.
-Μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού με το νερό προσθέτουμε την 1 πρέζα αλάτι και τις σκελίδες σκόρδο.
-Με μια κουτάλα περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα σιρόν να πάει παντού.
-Δε ρίχνουμε αμέσως όλο το μείγμα , περιμένουμε να ρουφήξουν τα φύλλα και κατά βούληση συμπληρώνουμε.
-Καίμε σ’ ένα τηγανάκι το αγελαδινό βούτυρο και περιχύνουμε από πάνω.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ
Σε περίπτωση που δε σας αρέσει το πολύ σκόρδο ή το πολύ βούτυρο, μειώνετε τη ποσότητα με βάση τις προτιμήσεις σας.
Το σκόρδο είναι γνωστό σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου και χρησιμοποιείται για την θεραπεία των ρευματισμών, του άσθματος, ως καθαρτικό, διουρητικό,
ενώ στην Αγγλία θεωρείται και αφροδισιακό.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΛΕΝΑ