ΘΕΜΑ: ΤΑΝΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥΡΒΑΣ (σούπα με γιαούρτι)
ΥΛΙΚΑ
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
-2 λίτρα νερό χλιαρό
-1,5 κούπα του τσαγιού κορκότο
-1 κιλό περίπου στραγγιστό γιαούρτι
-2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (κατά προτίμηση αγελαδινό)
-2 κουταλιές της σούπας ξερός δυόσμος
-λίγο αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
-Σε χλιαρό νερό ρίχνουμε το κορκότο να βράσει μέχρι να χυλώσει καλά.
-Αραιώνουμε με το γιαούρτι με ζουμί από το φαγητό και το ανακατεύουμε όλο μαζί
-Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το φαγητό για να μην κόψει το γιαούρτι
-Προσέχουμε η πυκνότητα του φαγητού να είναι καλή (ούτε αραιή ούτε πολύ πηκτή)
-Σε ένα μπρίκι καίμε το βούτυρο να χαρατσωθεί καλά (να κάψει καλά)
-Ρίχνουμε το καμένο βούτυρο μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ
-Το κορκότο είναι σπασμένο σιτάρι. Πλένουμε καλά το σιτάρι με νερό να μαλακώσει και να φουσκώσει. Κατόπιν το σπάμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.
-Είναι μια πολύ ωραία και υγιεινή σούπα, ευκολοχώνευτη και γρήγορη.
-Ο δυόσμος αποτελεί ένα από τα πιο αρωματικά βότανα που η φύση μας έχει χαρίσει. Η δροσερή μυρωδιά των φρέσκων ή αποξηραμένων φύλλων του,
είναι αυτή που ωθεί πολλές γυναίκες να το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους.
"Ουδέν όφελος εκ των απάντων εστί,εάν το υγιαίνειν και μόνο απή"
Ιπποκράτης
Δεν υπάρχει δηλαδή για τον άνθρωπο κάποιο ώφελος από όλα τα αγαθά του κόσμου,όταν έχει χάσει την υγεία του......
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΣΒΕΣΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ