Ο Ορέστης Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στη Μεταμόρφωση Κιλκίς το 1930 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Βέροια. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Βέροιας,
όπου έτυχε να έχει φιλόλογο τον Γεώργιο Στρουθόπουλο.
Απεφοίτησε από την Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θες/νίκης το 1955 και ειδικεύτηκε στην Παθολογία, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του σε πανεπιστημιακή κλινική του Μονάχου.
Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία από νεαρή ηλικία. Στα 16 του ήδη χρόνια καθιερώθηκε ως μόνιμος συνεργάτης στην τοπική εφημερίδα «Θαρραλέος» του Ηλία Νόβα.
Στο «Μακεδονικό Ημερολόγιο « του Γιάννη Σφενδόνη δημοσίευσε διηγήματα και στίχους.
Κράτησε για πολλά χρόνια τη στήλη του χρονογραφήματος και της επιφυλλίδας στην καθημερινή εφημερίδα της Βέροιας «ΛΑΟΣ», της οποίας υπήρξε ο μόνιμος κριτικός σχολιαστής σε ποιητικές και άλλες εκδόσεις της Βόρειας Ελλάδας. Αδυναμία του η έμμετρος σάτυρα που τη συναντάμε σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις του ιατρικού κόσμου στη Βέροιας όπως , «Χωρίς ακουστικά», Έμμετρο σατυρικό χρονικό που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογο ς Ημαθίας το 1984.
Άλλα έργα του είναι:
«Τα πρώτα φτερουγίσματα», Θεσσαλονίκη 1948, «Όμηρος» 1947 και διηγήματα δημοσιευθέντα στο περιοδικό «Κασταλία».
Ο Ορέστης Σιδηρόπουλος, το 1954, πρωτοστάτησε μαζί με άλλους Πόντιους φοιτητές, στην ίδρυση του Συλλόγου Ποντίων Βέροιας.
Η Εύξεινος Λέσχη, η οποία ιδρύθηκε το επόμενο έτος από τα στελέχη του συλλόγου αυτού με τη συμμετοχή «μειζέτερων», τον κατέταξε στα ιδρυτικά μέλη της, τιμώντας τον σε ειδική τελετή.
Παντρεύτηκε το 1963 τη Βικτωρία και απέκτησε εφτά τέκνα, δύο αγόρια τον Ιωάννη και τον Γεώργιο και πέντε θυγατέρες, τη Σοφία, την Αναστασία, την Αγγελική, την Άννα και τη Μαρία.
Εχρημάτισε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κατά τα έτη 1990-1993.
Υπηρέτησε το ιατρικό λειτούργημα μέχρι τις αρχές του 1999, οπότε και απεχώρησε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας