Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωτία

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ
ΘΕΜΑ: ΩΤΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Υλικά:
- Αυγά: 5
-Γιαούρτι ½ κιλό ή 1 μεγάλη κούπα
-Ζάχαρη: 1 κούπα
-Ελαιόλαδο: 1 κούπα
-Τσίπουρο: 1 σφηνάκι
-Μπέικιν: 1  τεμάχιο
-Σόδα μαγειρική: 1 κουταλάκι του γλυκού
-Μπυρομαγιά :¼ του κύβου.
ΣΥΝΤΑΓΗ: 
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
-Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
-Προσθέτουμε  το γιαούρτι και το λάδι.
-Κατόπιν βάζουμε το τσίπουρο.
-Προσθέτουμε το αλεύρι (όσο παίρνει).
- Βάζουμε το μπέικιν, τη σόδα και τη μπυρομαγιά.
-Το ζυμάρι να γίνει μέτριο, ούτε μαλακό ούτε σφιχτό πολύ.
-Μόλις γίνει η ζύμη εύπλαστη κόβουμε κομματάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα αυτιών.
Δεν υπάρχει δηλαδή για τον άνθρωπο κάποιο ώφελος από όλα τα αγαθά του κόσμου,όταν έχει χάσει την υγεία του......
-Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ
-Ένα  υγιεινό  βραδινό  χειμωνιάτικο γλυκό με ιδιαίτερη γεύση.
-Η σόδα δεν χρησιμεύει μόνο σαν χωνευτικό, αλλά μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε για να καλμάρετε ερεθισμούς του δέρματος, τσουξίματα στα μάτια και μυϊκές κράμπες.


Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 22:29
Copyright Εύξεινος Λέσχη Βέροιας