Menu
A+ A A-

elverias

Δ.Τ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Λ.Β. 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ε.Λ.Β. ΕΤΟΥΣ 2016

            Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η απολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Β. στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο στο Πανόραμα.

            Μετά τον αγιασμό για τη νέα χρονιά και την κοπή της πίτας του Συλλόγου, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές για υγεία, ελπίδα και πρόοδο σε όλα τα μέλη αλλά και σε όλο τον κόσμο, απονεμήθηκαν οι έπαινοι στους αριστούχους μαθητές και φοιτητές στης Λέσχης.

            Η Γενική Συνέλευση άρχισε με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήτοι την πρόταση του Δ.Σ. της Λέσχης να τιμηθεί ο κ. Ιωάννης Μιχαηλίδης ως επίτιμος Πρόεδρος  θέμα που δεν συζητήθηκε λόγω απουσίας του κ. Ι. Μιχαηλίδη   ενώ   προχώρησε στην απονομή τιμής στο μέλος της Λέσχης κ. Μιχάλη Γερασιμίδη τον οποίο και   αναγόρευσε σε επίτιμο μέλος με ομόφωνη απόφαση του σώματος της Γενικής Συνέλευσης για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε επί σειρά ετών στη Λέσχη.

          Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β. κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης κατά τον διοικητικό απολογισμό αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους παρουσιάζοντας με τάξη και συνέπεια το έργο της κάθε εφορίας καθώς και τον   οικονομικό απολογισμό του 2015. Μετά την κατάθεση του προγραμματισμού και του προϋπολογισμού για το 2016, τα μέλη της Λέσχης προέβησαν σε προτάσεις και τοποθετήσεις, συγχαίροντας ταυτόχρονα την διοίκηση για το πλούσιο και αξιόλογο έργο της.

            Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Χαράλαμπος Ανθιμίδης και η Γραμματέας κ. Ελένη Παπαδοπούλου, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το έργο τους και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, ευχήθηκαν καλή συνέχεια και καλή επιτυχία για τη νέα χρονιά.

Για το Δ.Σ.

                                               

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γ. Γραμματέας

     Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                                 Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ"

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μας “Μια Εβραιοπούλα στην αγκαλιά Ποντίων”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Στερίνα Ταμπώχ, επιζήσασα στην Γερμανική Κατοχή με θέμα: “Η θαλπωρή της ποντιακής οικογένειας από την Βέροια σε μια Εβραιοπούλα στην Γερμανική κατοχή” και ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα: “Ο Βησσαρίων και οι Εβραίοι,1460-1463”.

Πληροφορίες : Γραμματεία Ευξείνου Λέσχης Βέροιας τηλ. 23310-72060.              

Συνδιοργανώνουν: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων, Δήμος Βέροιας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

        Ο   Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

                     Σαρημιχαηλίδης     Παύλος                            Τουμπουλίδης       Νικόλαος

Δ.Τ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ «ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βέροια 28-12-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πανάρχαιο έθιμο των Μωμόγερων στην πόλη της Βέροιας.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 από νωρίς το πρωί, τα Μωμοέρια γυρνούσαν στους δρόμους και στα σοκάκια της πόλης, παρουσιάζοντας το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο.

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με προσκαλεσμένους τους Μωμόγερους του Συλλόγου Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», διέσχισαν ολόκληρη την πόλη και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους Βεροιώτες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τονίζοντας ακόμα περισσότερο τη χαρούμενη διάθεσή τους εν όψει των εορτών.

Η ομάδα κατέληξε το μεσημέρι στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ακολούθησε πλούσιο ποντιακό γλέντι.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, δηλώνοντας την πρότασή του από τον επόμενο χρόνο η εκδήλωση να διευρυνθεί και να γίνει θεσμός, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» για την συμμετοχή του, όλους τους συντελεστές που πήραν μέρος στο δρώμενο, τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπλήξεις για την επόμενη χρονιά.

Με τιμή,

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

 

  Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                                         Τουμπουλίδης Νικόλαος

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ & ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΟΥ & ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

«Ανακαλύπτοντας τη μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων του Ακ Δαγ Μαδέν».

Στις 26 και 27 Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας (Λάμπρου Πορφυρά 1, Πανόραμα) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο χορού με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τη μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων του Ακ Δαγ Μαδέν».

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις διαφοροποιήσεις των χορών των Ελλήνων του Ακ Δαγ Μαδέν από τους χορούς της Αργυρούπολης και τις αλληλεπιδράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους χορούς της Καππαδοκίας.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει αντιληπτή η διαφοροποίηση αυτή, αφενός μέσω της μουσικοχορευτικής και εθιμικής ανάλυσης των χορών και αφετέρου μέσω πρακτικής εξάσκησης. Κάθε χορός του Πόντου, που θα παρουσιάζεται, θα παραλληλίζεται με αντίστοιχους χορούς της Καππαδοκίας.

Τιμή συμμετοχής σεμιναρίου 40 ευρώ, περιλαμβάνει:

-Φάκελο σεμιναρίου

-Βεβαίωση συμμετοχής

-Mπλουζάκι σεμιναρίου

-Μπουφέ

Συμμετοχή στο παραδοσιακό γλέντι 10 ευρώ (το γλέντι είναι ανοιχτό και για τους μη συμμετέχοντες στο σεμινάριο)

Περιλαμβάνει: πλήρες μενού, ποτό, ζωντανή μουσική με την Ορχήστρα <<Μελορυθμοί>> (Μικρά Ασία και τραγούδια από όλη την Ελλάδα), Ποντιακή ορχήστρα με τους: Χωραφαίδη Δαμιανό (λύρα – βιολί), Θεοδωρίδη Σπύρο (τραγούδι), Τσανασίδη Μιχάλη ( αγγείο), Ασβεστά Γιώργο (ταούλ)

Ειδικές τιμές για το σεμινάριο στο ξενοδοχείο “Λοζίτσι” (4ο χλμ. Βέροιας – Καστανιάς, διασταύρωση Σελίου).

35 € μονόκλινο δωμάτιο

45 € δίκλινο δωμάτιο

55 € τρίκλινο δωμάτιο.

Στις τιμές περιλαμβάνεται το πρωινό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2331022327/22328, fax: 2331022357

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.lozitsi.gr

Η συμμετοχή στο σεμινάριο οριστικοποιείται με την καταβολή του ποσού των 10 ευρώ, εώς τις 15 Μαρτίου 2016 στον λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:425/952192-56 (Υπ’ όψιν κ. Ασβεστά Βασίλη)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Φωστηροπούλου Ηρώ,email: herculeia@hotmail.com κιν.:6982334660

Δ.Τ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΒΕΡΟΙΑ 21-12-2015

                                                                                                                 Αριθμ. Πρωτ.:303

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Β.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Καλούνται τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης στο Πανόραμα (Λ. Πορφύρα 1, Βέροια), την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ., το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

11.00 -11.15: Κοπή πίτας

11.15-11.30: Βράβευση αριστούχων μαθητών

11.30-11.45: Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ. Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1)11.45-12.00 : Πρόταση του Δ.Σ. για ανακήρυξη των κ.κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη ως επιτίμου προέδρου και του κ. Μιχάλη Γερασιμίδη ως επίτιμου   μέλους της Ε.Λ.Β.

2)12.00-12.45: Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός.

3)12.45-13.00: Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός.

4)13.00-13.15: Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

13.15-13.30: Διάλειμμα

13.30-14.00: Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Προτάσεις.

14.00-14.15: Απαντήσεις

Παρακαλούνται τα μέλη που πρόκειται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης, να προσέλθουν στο χώρο τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καταστατικού, δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικώς τα δύο τελευταία έτη.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού όσα μέλη έχουν περισσότερο από δύο χρόνια να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τακτοποιούνται με την καταβολή της συνδρομής των δύο τελευταίων ετών.

Η παρουσία καθώς και η τακτοποίηση των συνδρομών σας, κρίνεται απαραίτητη.

Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

Με τιμή, για το Διοικητικό Συμβούλιο  

Ο Πρόεδρος                               O Γ. Γραμματέας

 

Παύλος Σαρημιχαηλίδης             Νικόλαος Τουμπουλίδης

ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Λ.Β.

Η  Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, σας προσκαλεί

την   Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 και από τις 11.00 το πρωί

να παρακολουθήσετε   ζωντανά   το δρώμενο των ΄΄Μωμόγερων΄΄ που θα πραγματοποιηθεί από νωρίς στους δρόμους της πόλης της Βέροιας και θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου στις   14:00 με μουσική-φαγοπότι και γλέντι.

Για αυτό το λόγο   θα είναι χαρά μας να   δούμε   από κοντά   τους συμπολίτες μας, φίλους και συνεργάτες να απολαύσουν κάτι διαφορετικό.

Τα έθιμα του δωδεκαημέρου που εντάσσονται στην παράδοση και   τον πολιτισμό,   θα μας βρουν όλους μαζί συνοδοιπόρους προκειμένου   να τα διατηρήσουμε και να τα μεταλαμπαδεύσουμε   στις επερχόμενες γενιές.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ ΕΤΗΣΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           

            Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ με εκατοντάδες κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά το οικογενειακό κέντρο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 28 Νοεμβρίου 2015.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο συντονιστής των χορευτικών τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Ασβεστάς Βασίλης ο οποίος με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του, ενέπνευσε τους χορευτές και ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δ.Σ ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β. εμφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίας και συμμετοχής όλων σε κάθε πολιτιστική προσπάθεια ενώ επεσήμανε ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, σχετικά με την γενοκτονία, είχαν σαν αποτέλεσμα να συσπειρώσουν και να ενώσουν ακόμα περισσότερο όλο τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα της Λέσχης που έδωσαν και πάλι το βροντερό παρόν. Η διαδοχική εμφάνιση των συγκροτημάτων αρχαρίων, παιδικού, εφηβικού τμήματος, εντυπωσίασε τους θεατές.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς και κάτω από τους ήχους της μουσικής, Πόντος και Κρήτη ενώθηκαν με απόφαση αδελφοποίησης την οποία υπέγραψαν από κοινού ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Β. κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας κ. ΑλιγιζάκηςΣτυλιανός. Η επισφράγιση της αδελφοποίησης έγινε με Πόντιους και Κρήτες χορευτές που χόρεψαν εναλλάξ Κότσαρι και Πεντοζάλη σε κοινή εμφάνιση, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα νταουλιού, όπου παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας. Το κοινό χειροκρότησε τους νέους μουσικούς αποδίδοντας τα εύσημα στον δάσκαλο του τμήματος κ. Ουσταμπασίδη Δημήτρη.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση του τμήματος παραστάσεων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Οι 160 και πλέον χορευτές από τα τέσσερα χορευτικά της τμήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πλημμύρισαν την αίθουσα με κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ το φινάλε ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό με την απόδοση από το ανδρικό τμήμα του χορού Σέρρα.

Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Ιντζεβίδης με τους συνεργάτες του, Μαρία Δεμερτζίδου, Ευδοξία Κρεμλίδου, Ελπίδα Κιατικίδου, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συνεργασία και η σύμπνοια αποδίδει ζηλευτά αποτελέσματα.

Τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν στη λύρα οι: Τρέβλας Χρήστος, Τρέβλα Δήμητρα, Καπουρτίδης Κων/νος, Κωστογλίδης Νίκος, Μουρατίδης Σωκράτης, στο νταούλι οι Μωυσιάδης Βαγγέλης, Γουλσουζιάδης Νίκος, Ασβεστάς Γιώργος, Νικηφορίδης Ανδρέας, Ουσταμπασίδης Δημήτρης, στο αγγείο- γαβάλ ο Τσανασίδης Μιχάλης, στη λύρα και το βιολί ο Χωραφαΐδης Δαμιανός, στο κλαρίνο ο Χατζηγεωργίου Μιχάλης και στο τραγούδι ο Σπύρος Θεοδωρίδης.

Ακολούθησε η όμορφη και συγκινητική στιγμή της βράβευσης για την πολύτιμη προσφορά τους στο σύλλογο, δύο παλαιών χορευτριών, της κ. Μωυσίδου Αντωνίας και της κ. Τσαγκαλίδου Συμέλας, καθώς και του λυράρη κ. Μετεντζίδη Λάζαρου, δια χειρός του Προέδρου της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλου, του Γενικού Γραμματέα κ. Τουμπουλίδη Νικόλαου και του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων κ. Καπουρτίδη Χαράλαμπου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Βαρύτιμος Χρήστος (λύρα), Κωνσταντινίδης Παναγιώτης (τραγούδι), Χωραφαΐδης Δαμιανός (λύρα), Ζιμπιλιάδης Στέργιος (τραγούδι), Μουρατίδης Σωκράτης (λύρα) Κουβρακίδης Αντώνης (τραγούδι), Τσανασίδης Μιχάλης (αγγείο-γαβάλ), Ουσταμπασίδης Δημήτρης (νταούλι), Νικηφορίδης Ανδρέας (νταούλι) και Φουντουκίδης Δημήτρης (πλήκτρα).

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη και κ. Μαρία Δεμερτζίδου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Ε.Λ.Β κ. Δημήτρη Τσιαβό, τις υπεύθυνες των τμημάτων κ. Έφη Αμοιρίδου, κ. Ελπίδα Κιατικίδου και κ. Ευδοξία Κρεμλίδου, τις υπεύθυνες ιματιοθήκης κ. Νεκταρία Αθανασάκη και κ. Ελένη Παπαδοπούλου και κυρίως τους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω και κ. Αντωνίου Χρήστος, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σοφιανίδης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ασλάνογλου Στυλιανός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Μωυσιάδης Νίκος, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελλ. Αστυνομίας Β. Ελλάδος κ. Κούγκας Διονύσιος, ο Διοικητής της Β’ Μοίρας Καταδρομών κ. Παπαδόπουλος Νίκος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας κ. Κουβακάς Αλέξανδρος, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας και μέλος του Δ.Σ της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ κ. Μπαλτατζίδου Δώρα, ο Δημοτικός Σύμβουλας Νάουσας κ. Γαϊτανίδης Θεόδωρος, το αριστίνδην μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα κ. Ζευγαρόπουλος Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας κ. Κουμπουλίδης Λάζαρος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φανιάδης Φώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων κ. Σεβεντεκίδης Βαγγέλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων κ. Παυλίδου Σοφία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρού κ. Μουρατίδης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας κ. Μωυσιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» κ. Καγκελίδης Αντώνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κιβωτιανών Βέροιας κ. Ανθιμίδης Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστανιάς κ. Χειμωνίδης Ιεροκλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλατέος «Οι Κομνηνοί» κ. Τσιπλακίδης Λάζαρος, η Διευθύντρια της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» κ. Ιωσηφίδου Κωνσταντία καθώς και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων - σωματείων: Ποντίων Μακροχωρίου, Κοπανού «Η Μίεζα», Άνω Ζερβοχωρίου «Ποντιακά Νιάτα», Ποντίων Ν. Ξάνθης, Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Θεσ/νίκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, την εταιρία εμπορίας κρεάτων «Αφοί Χατζημασούρα», την εταιρεία «Ritsi home collection– Kavi group Τσανακτσίδη, το Γραφείο Γεν. Τουρισμού Αλατσίδη, την εταιρεία EXPRESS SERVICE, την εταιρεία TSIFLIDIS  SECURITY, το ξενοδοχείο «ΛΟΖΙΤΣΙ», την Χατζηλιάδου Μαρία, καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα e-pontos, pontos tv, verianet.gr, 24 ΩΡΕΣ ΗΜΑΘΙΑ, inveria.gr, pliroforiodotis.,gr, alexandriamou.gr

Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων αυτών, δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Τέλος το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τα μέλη της Λέσχης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χόρεψαν και διασκέδασαν, διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν με τα αντίστοιχα δώρα είναι τα παρακάτω:

  1. 4078 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESSSERVICE
  2. 2151 Ένα 3ήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για 1 άτομο προσφορά από το Γ.Γ Τουρισμού Α. ΑΛΑΤΣΙΔΗ.
  3. 3943 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESSSERVICE.
  4. 3587 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στις σελίδες της εφημερίδας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» από την Ε.Λ.Β.
  5. 1140 Ένα χαλί προσφορά από το κατάστημα RITSI HOME COLLECTION- KAVI GROUP ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ προσφορά του κ. Παπαδόπουλου Βασίλη.
  6. 3947 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο από την οδική βοήθεια EXPRESSSERVICE.
  7. 4105 Μία θέση ετήσιας διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Ε.Λ.Β.
  8. 0441 Μια δικτυακή κάμερα εσωτερικού χώρου προσφορά από την εταιρεία TSIFLIDIS SECURITY
  9. 2597 Μία διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο LOZΙTSI προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.

Με τιμή

         Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                               Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ   ΚΑΙ   ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Λάθος που επαναλαμβάνεται κρύβει σκοπιμότητα και ιδιαίτερα όταν προσβάλλει όλους τους Έλληνες, αφού αμφισβητεί ευθέως απόφαση της Ελληνικής Βουλής   και ιδιαίτερα τους πόντιους.

Έγκυροι διεθνείς οργανισμοί και ξένες χώρες έχουν αναγνωρίσει πως την περίοδο από το 1914 έως το 1923 το Κεμαλικό καθεστώς και οι Νεότουρκοι μεθόδευσαν την εξόντωση και την εξαφάνιση των χριστιανικών μειονοτήτων της γεωγραφικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας, ανάμεσά τους και των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κύριος Φίλης συνεχίζει να ΄΄κτυπά΄΄ και υποστηρίζει πως οι Πόντιοι υπέστησαν «εθνοκάθαρση» και όχι γενοκτονία, αγνοώντας πως η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχουν κάνει επίσης τα κοινοβούλια της Κύπρου, της Σουηδίας και της Αρμενίας, επτά πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Κολούμπια, Νότια Καρολίνα, Γεωργία, Πενσυλβάνια, Κλίβελαντ και Ρόουντ Άιλαντ), η τοπική βουλή της Νότιας Αυστραλίας καθώς και η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, επίσης στην Αυστραλία.

Του λέμε λοιπόν πως η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) που θεωρείται διεθνώς ο πλέον έγκυρος οργανισμός που ασχολείται με θέμα γενοκτονιών σε όλον τον κόσμο, αναγνώρισε και επίσημα το 2007 την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων.

Μάλιστα στην απόφαση – ψήφισμα υποστηρίζει:

«Εκτιμώντας ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,

Εκτιμώντας ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,

Αποφασίζεται ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.

Αποφασίζεται η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη)».

Είναι πλήρως ανιστόρητος, προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και διαστρεβλώνει την ιστορία. Τον καλούμε όλοι εμείς τα παιδιά των γενοκτονημένων ποντίων να ενημερωθεί και να αλλάξει συμπεριφορά.

Έτσι κι αλλιώς τα όσα συνέβησαν αποτελούν μέρος της νεότερης ιστορίας μας και είναι χρέος μας λοιπόν κάθε γνώση που σχετίζεται   με την Πατρίδα μας, ιδιαίτερα για τόσο σημαντικά γεγονότα. Η   19η Μαΐου στην Τουρκία είναι εθνική γιορτή αλλά στην Ελλάδα είναι ημέρα πένθους και μνήμης. Η Διεθνοποίηση και η Διεθνής   Αναγνώριση και Καταδίκη   της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από την Τουρκία   είναι χρέος και ηθική υποχρέωσή μας, προς τους χιλιάδες άταφους νεκρούς μας σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει ο ΄΄υπουργός παιδείας΄΄.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Tην άμεση αποπομπή του κ. Φίλη από την κυβέρνηση και ζητάμε από τον πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Αν τελικά ο κ. Φίλης δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων, ας αναγνωρίσει την επίσημη θέση της Ελλάδας επί του θέματος.

Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε από δω και πέρα αλλά ούτε να αφήσουμε την παιδεία των παιδιών μας στα χέρια τέτοιων ανθρώπων. Καλούμε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση να παύσει τον υπουργό Παιδείας από τα καθήκοντά του.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Ε.Λ.Β. 28-11-2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:30, θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός των μελών και φίλων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Τα μέλη των τμημάτων μαζί με τους υπευθύνους και τους συνεργάτες τους θα συναντηθούν στην πανέμορφη και φιλόξενη αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Γκαντίδη» στο 3ο χλμ. Πατρίδας-Αγίου Γεωργίου, όπου θα παρουσιάσουν ένα παραδοσιακό ποντιακό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις.

Στην βραδιά συμμετέχουν οι: Βαρύτιμος Χρήστος (λύρα), Κωνσταντινίδης Παναγιώτης (τραγούδι), Χωραφαΐδης Δαμιανός (λύρα), Ζιμπιλιάδης Στέργιος (τραγούδι), Μουρατίδης Σωκράτης (λύρα) Κουβρακίδης Αντώνης (τραγούδι), Τσανασίδης Μιχάλης (αγγείο-γαβάλ), Ουσταμπασίδης Δημήτρης (νταούλι), Νικηφορίδης Ανδρέας (νταούλι) και Φουντουκίδης Δημήτρης (πλήκτρα).

Διάθεση προσκλήσεων και κρατήσεις τραπεζιών από την Γραμματεία της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Δευτέρα-Πέμπτη, 17:00 μ.μ- 21:00 μ.μ, τηλ. 23310- 72060 & Στολτίδης Ηλίας τηλ. 6986739705.

Η τιμή πρόσκλησης είναι 15,00 ευρώ (περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό).

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γ. Γραμματέας

            Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                             Τουμπουλίδης Νικόλαος

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Συνδεδεμένοι επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος