Menu
A+ A A-

Maria Salonikidou

Δ.Τ Κλήδονας 2017

                                                       Βέροια, 27-06-2017

                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

12ος χρόνος ΚΛΗΔΟΝΑΣ

- σο Κουμανίτς μερέα -

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Κλήδονα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Η Ε.Λ.Β. έχοντας πάντα ως βασικό της μέλημα τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2017», στο Κομνήνιο Βέροιας, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.

Η αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων της Λέσχης σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών, επιβεβαίωσε την καθιέρωση ενός σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσιαστή της βραδιάς τον κ. Ασβεστά Βασίλη, ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Σαρημιχαηλίδη Παύλο, για ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Β καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και τη συνεχή στήριξή του στις δραστηριότητες της Λέσχης. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, εκ μέρους του Δ.Σ αρχικά από την Α’ Αντιπρόεδρο κ. Χατζίδη Αικατερίνη στον κ. Ιντζεβίδη Αρχιμήδη που για 35 έτη υπηρέτησε τη Λέσχη από την θέση του γραμματέα και του ταμία και μετά από τον Πρόεδρο της Λέσχης στο Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, για την στήριξή του στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας και σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου, όπως και για την καθοριστική του βοήθεια στην πραγματοποίηση του 9ου Παιδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 2016.

Μετά το παραδοσιακό «άναμμα της φωτιάς» πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, από τους χορευτές όλων των τμημάτων. Ξεκίνησε το τραγούδι του Κλήδονα, οι χορευτές ανέβηκαν στην σκηνή, έριξαν τα στεφάνια στη φωτιά και στη συνέχεια πέρασαν από πάνω. Αποκορύφωμα της βραδιάς ο χορός Σέρρα, που συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Ημαθίας κ. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας κ. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ. Παπαδόπουλος, κ. Λυκοστράτης και κ. Ασλάνογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας κ. Τσαπαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βέροιας κ. Σιακαβάρας, κ. Μωυσιάδης, κ.Σουμελίδης και κ. Καγκελίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β κ. Ορφανίδης, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας και μέλος της ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ κ. Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος της ΤΚ Τριποτάμου κ. Τσανασίδης, ο πρόεδρος της ΤΚ Πατρίδας κ. Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του ΑΝ-ΔΥ Βέροιας κ. Κουμπουλίδης, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού, το Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», το Σύλλογο Κρητικών Ν. Ημαθίας, τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού «Η Πρόοδος», το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, το Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Λευκαδίων «Τα Ανθέμια», το Σύλλογο Κομνηνίου, την Θρακική Εστία Βέροιας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου.

Το Δ.Σ. της Λέσχης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά αρχικά τους κατοίκους του Κομνηνίου για τη ζεστή τους φιλοξενία και έπειτα όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχίζοντας από τα μέλη και τους φίλους της Ε.Λ.Β και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό της.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «Ημερήσια», «Βέροια», «Εύξεινος Πόντος», «Στη Φάκα», τις ιστοσελίδες verianet.gr για την κάλυψη της βραδιάς, inveria.gr, veriotis.gr, efxinospontos.gr, e-pontos.gr, pliroforiodotis.gr, 24oresimathia.gr, imathia-live.blogspot.gr, arive.gr, naousanews.gr, naouseika nea,καθώς και το ATLAS TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

 

                   ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «ΚΛΗΔΟΝΑΣ 2017» στις 24/6/2017, οι αριθμοί που κληρώθηκαν από τη λαχειοφόρο αγορά είναι οι εξής:

  1. 1918 Ένα τετραήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για ένα άτομο από το Γ.Γ Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
  2. Ένα ετήσιο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE.
  3. 1482 Ένα τετραήμερο ταξίδι εντός Ελλάδας για ένα άτομο από το Γ.Γ Τουρισμού Α. Αλατσίδη.
  4. 1853 Έναχαλίαπό ESTIA HOME COLLECTION.
  5. 1392 Δύο σετ βρύσες (μπάνιου –κουζίνας) προσφορά του Λυμούση Αντώνη.
  6. 1531 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE
  7. 2139 Ένα εξάμηνο συμβόλαιο οδικής βοήθειας από την EXPRESSSERVICE.
  8. 2442 Μια βδομάδα δωρεάνγεύμα προσφορά από το «ΜΑΜΑ ΠΕΙΝΑΩ».
  9. 1754 Μια διαμονή στην σουίτα στο ξενοδοχείο «LOZΙTSI» προσφορά από τον κ Ανδρέα Λαζαρίδη.

Με τιμή

Για το Δ.Σ. 

  Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος 

Δ.Τ Κρητικοποντιακή βραδυά

Βέροια, 28-06-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στο Κομνήνιο Βέροιας μια μεγάλη Κρητικοποντιακή βραδιά με το σύνθημα «Πόντος και Κρήτη αντάμα». Κρήτες και Πόντιοι πάντρεψαν την κουλτούρα των ιδιαίτερων πατρίδων τους και παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό γλέντι αφιερωμένο στην πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά.

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Φωστηροπούλου Ηρώ να υποδέχεται τον κόσμο επισημαίνοντας την αδελφική σύνδεση των δύο Συλλόγων αλλά και τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο πολιτισμούς.

Ακολούθως, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών κ. Αλιγιζάκης Στυλιανός και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών χαιρέτισε με την μαντινάδα "Οι Πόντιοι και οι Κρητικοί όπου και αν βρεθούνε, πίνουνε τσίπουρο, ρακί και οι λύρες κελαηδούνε". Και οι δύο ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την επόμενη χρονιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καρατζιούλα Νίκη, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Ι Μεραρχίας κ. Τόλιος Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης Γιώργος, η πρόεδρος ΔΕΥΑ Νάουσας κ. Λαζαρίδου Δέσποινα, εκπρόσωποι των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού, από το Σύλλογο Πλατέως «Οι Κομνηνοί», το Σύλλογο Κοπανού «Η Μίεζα», την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας, το Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, την Θρακική Εστία Βέροιας, το Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας.

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχίζοντας από τα μέλη των δύο Συλλόγων και τους πάρα πολλούς φίλους και καταλήγοντας στους σημαντικότατους υποστηρικτές και χορηγούς χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η βραδιά.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, τις εφημερίδες, «Ημερήσια», «Βέροια», «Εύξεινος Πόντος», «Στη Φάκα», τις ιστοσελίδες verianet.gr, inveria.gr, veriotis.gr, efxinospontos.gr, e-pontos.gr, pliroforiodotis.gr, 24oresimathia.gr, imathia-live.blogspot.gr, arive.gr, naousanews.gr, naouseika nea, καθώς και το ATLAS TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

               

                    Ο  Πρόεδρος   ΕΛ Βέροιας                                       Ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητικών

              Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                                    Αλιγιζάκης Στυλιανός

Δ.Τ Μάθημα Σκίτσου

Βέροια, 17-05-2017 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Λόγω των Εκδηλώσεων Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, η προγραμματισμένη συνάντηση σκίτσου που θα γινόταν το Σάββατο 20 Μαΐου, δεν θα γίνει.

Οι δράσεις για τις Εκδηλώσεις Μνήμης θα πραγματοποιηθούνε και την Κυριακή, για τον λόγο αυτό, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρέπει να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τους προγόνους μας.

Η επόμενη νέα συνάντηση με τους φίλους του σκίτσου, θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα Ιούνιο.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ Εκδηλώσεις Μνήμης 2017

            Βέροια, 09-05-2017

                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 8:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία στην πόλη της Βέροιας με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δημαρχείου και κατάληξη στην Πλατεία Καπετανίδη.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί Αιμοδοσία  στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Βέροιας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βέροιας από τις 9:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ.

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν οι Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε επίπεδο νομού, στην πόλη της Νάουσας.

Παρακαλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης για την μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις εν όψει της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

  

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γ. Γραμματέας

 

 

       Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                               Τουμπουλίδης Νικόλαος

 

 

Δ.Τ Πραγματοποιήθηκε η έκθεση σκίτσου

Βέροια, 30-04-2017 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η έκθεση σκίτσου των φίλων σκίτσου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο γνωστό art καφέ McOza.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου, μέλη της Ευξείνου Λέσχης αλλά και φίλοι των σκιτσογράφων που τους τελευταίους 5 μήνες ασχολούνται εντατικά με την σκέψη και την διαδικασία του σκίτσου, συναντήθηκαν το ανοιξιάτικο απόγευμα της Τετάρτης που μας πέρασε για να δουν, να θαυμάσουν αλλά και να σχολιάσουν τις πρώτες ασκήσεις των φίλων του σκίτσου.

Την έκθεση άνοιξε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, μιλώντας για το πως περάσανε όλοι μαζί, με στόχο και σκοπό να μπούνε οι φίλοι του σκίτσου στον κόσμο του σκίτσου και στο τέλος...το καταφέρανε. Το λόγο πήρε ο γραμματέας της Λέσχη κ. Νίκος Τουμπουλίδης και αφού ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά, μίλησε για το σκεπτικό να ξεκινήσει ένα τμήμα σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη.

Τέλος ο δημοσιογράφος και εκδότης κ. Φωκίων Φουντουκίδης ασχολήθηκε με την Ποντιακή διάλεκτο και με ποιους τρόπους μπορούμε να την κρατήσουμε ζωντανή. Ένας τρόπος είναι και η ομάδα σκίτσου της Ευξείνου Λέσχης της Βέροιας, γιατί μέσα από την τέχνη του σκίτσου διδάσκονται οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου και την ποντιακή διάλεκτο, απλά με λέξεις.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας της 19ης Μαΐου και θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες ακόμα.

Όποιος επιθυμεί να έρθει στην παρέα του σκίτσου, μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει καλή διάθεση και αρκετή φαντασία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 23310-72060 από Κυριακή έως Πέμπτη, Ώρες : 5μμ- 9 μμ στην Γραμματεία της Ε.Λ.Β, Λ. Πορφύρα 1 στο Πανόραμα.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ. Παγκόσμια ημέρα χορού στις 29 Απριλίου

Ο χορός ως μέσο έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας σώματος και ψυχής

        29 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα χορού

Ο χορός μπορεί να χαρακτηριστεί ως μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, είναι ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. O χορός αφορμάται από τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να δηλώσει τους φόβους του, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν σπουδαίο ρόλο στο χορό και τον χαρακτήριζαν ως «δώρο των θεών προς τον άνθρωπο». Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι έννοιες χορός και χαρά είναι συνυφασμένες και συνδεδεμένες με την εκδήλωση συναισθημάτων. Πολλές φορές στην αρχαιότητα συναντάμε το χορό ως μέσω μίμησης σε θρησκευτικές τελετές. Ωστόσο, υπήρχε και ως αυτόνομη τέχνη που τη συναντάμε πολλές φορές σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και αμφορείς της εποχής. Η ζωή των Ελλήνων ήταν άμεσα συνυφασμένη με το χορό από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η μεταφυσική τους αγωνία θεραπευόταν με τη θρησκεία που εκδηλωνόταν με ύμνους, λατρευτικούς χορούς και τελετές.

Οι εθνικοί χοροί για τους Έλληνες έχουν ακόμη και σήμερα ξεχωριστή σημασία. Ο κύριος λόγος είναι επειδή αυτοί οι χοροί δεν σχεδιάστηκαν από κάποιον ειδικό του χορού, αλλά τους έπλασε η ψυχή του λαού. Οι δημιουργοί των εθνικών χορών, ενώ δεν γνώριζαν ανάγνωση και γραφή και μη διαθέτοντας κάποια άλλη ιδιαίτερη μόρφωση, χόρευαν και τραγουδούσαν για να αποκαλύψουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Οι πολεμιστές για να εκφράσουν τη χαρά και την ικανοποίηση ύστερα από μια νίκη, η μάνα τον πόνο και την πίκρα για τον θάνατο του παιδιού της, η γυναίκα τη θλίψη και την απόγνωση για τον σκοτωμένο άντρα της.

Οι χοροί στις μέρες μας έχουν τις ρίζες τους βαθιά στην αρχαιότητα. Στην Μινωική Κρήτη συναντώνται νέοι κα νέες να χορεύουν για τον ερχομό της Άνοιξης, στην Κλασική Ελλάδα παρουσιάζονται οι πεπλοφόρες Παρθένες να χορεύουν στις Καρυές προς τιμήν της Αρτέμιδος και στα Παναθήναια προς τιμήν της Αθηνάς. Αργότερα, κατά τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων μεταβάλλεται ο τρόπος ζωής επηρεασμένος από τη θρησκεία, αλλά το κυρίως πνεύμα παραμένει το ίδιο. Οι πόλεμοι δεν σταματούν και γίνονται αγώνες για να σωθεί η εθνική μας κληρονομιά και ο πολιτισμός. Οι παραδόσεις των Ελλήνων παραμένουν, παρότι συνοδεύονται από έναν αγιάτρευτο καημό που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής του λαού μας. Στην Ιστορία έχει μείνει ο χορός του Ζαλόγγου, κατά τον οποίο οι Σουλιώτισσες ήθελαν να διατηρήσουν την υπερηφάνεια τους, χορεύοντας με τόλμη, λύπη και περίσσια παλικαριά, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο πως μέσα από το χορό μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Τους επόμενους αιώνες, ο χορός θεωρούνταν βασικό και αρχοντικό προσόν. Οι επίσημοι χοροί ήταν συχνό φαινόμενο και ο άνθρωποι όφειλαν να γνωρίζουν χορό. Όποιος δεν γνώριζε να χορεύει, δυσκολευόταν να βρει σύντροφο και αποτελούσε πρόσωπο άξιο αρνητικής κριτικής. Αλλά και αργότερα, στη δεκαετία του ‘70 ο χορός είχε γίνει τρόπος ζωής για όλους.

Σύγχρονες μελέτες έδειξαν πως ο χορός προσφέρει πολλά οφέλη σε όσους ασχολούνται. Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι βελτιώνει τις γνωστικές δεξιότητες και προετοιμάζει το μυαλό του ανθρώπου για μάθηση. Η συνθήκη αυτή δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες χορευτές αλλά και ερασιτέχνες χορευτές, οι οποίοι απλά θέλουν να διασκεδάσουν με τους φίλους τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, επίσης, ότι ο χορός μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και κατά τη διάρκεια του χορού το σώμα απελευθερώνει φυσικά νευροδιαβιβαστές, μειώνοντας το στρες και την κατάθλιψη.

Επιπλέον, ο χορός κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, καθώς αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

Η τέχνη του χορού δίνει τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης του εσωτερικού κόσμου και της εξωτερίκευσης συναισθημάτων του ατόμου. Καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική, την οπτική και την κινησιολογική αντίληψη. Μέσα από το χορό μπορεί να εκφραστεί η πιο μεγάλη λύπη ή η πιο μεγάλη χαρά. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη. Διώχνει την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας. Χορεύοντας αποκτάται συνείδηση του σώματος και ενεργοποιείται ο αυθορμητισμός και η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Είναι ένας τρόπος για αποφόρτιση εντάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Με το χορό μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, εφόσον δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ή ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση!

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον χορό ως ποίηση εν κινήσει, μια δραστηριότητα που το σώμα και η ψυχή επικοινωνούν και ενωμένα πλέον εκφράζουν τις εσωτερικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία, ένα μοναδικό ταξίδι που μας χαρίζει ομορφιά και μαγεία. Αν δώσουμε μια ευκαιρία στο χορό, είναι βέβαιο ότι θα την ανταποδώσει, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση χαράς.

Γερουλίδου Δέσποινα

Εκπαιδευτικός

Υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων της Ε.Λ.Β.

Δ.Τ Μάθημα σκίτσου στην Ε.Λ.Β.

Συναντήσεις σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για μικρούς και για μεγάλους.

Το Σάββατο 8 Απριλίου στις 15:30 -18:30 θα συναντηθούν οι φίλοι του σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, για να σκιτσάρουν και να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες, όπως επίσης και να οργανώσουν και να σχεδιάσουν την Έκθεση Σκίτσου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στο καφέ McOza.

Για τους φίλους που θέλουν να έρθουν στην παρέα του σκίτσου, οι εγγραφές συνεχίζονται.

Τηλ. επικοινωνίας : 23310-72060 από Κυριακή έως Πέμπτη Ώρες : 5μμ- 9 μμ στην Γραμματεία της Ε.Λ.Β, Λ. Πορφύρα 1 στο Πανόραμα.

Συναντήσεις σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για μικρούς και μεγάλους

Βέροια, 05-03-2017 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για μικρούς και για μεγάλους.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του σκίτσου, στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, με θέμα αυτή την φορά ο άνδρας να κάθεται και να περπατάει - τρέχει.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου πραγματοποίησαν τις ασκήσεις τους και δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά σκίτσα. Οι συναντήσεις του σκίτσου, είναι ένας τρόπος, όπου μέσα από την τέχνη του σκίτσου, όχι μόνο μαθαίνουμε τον τρόπο, την σκέψη και την διαδικασία του σκίτσου, αλλά και να επικοινωνούμε σιγά - σιγά με την ποντιακή διάλεκτο. Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης (ποντιακής καταγωγής - Σάντα), παρουσιάζει τις ασκήσεις του σκίτσου μιλώντας αρκετές φορές στην ποντιακή διάλεκτο, έτσι με αυτό τον τρόπο γνωρίζουμε και την μητρική μας διάλεκτο αλλά και την τέχνη του σκίτσου.

Όποιος επιθυμεί να έρθει στην παρέα του σκίτσου, μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει καλή διάθεση και αρκετή φαντασία.Τηλ. επικοινωνίας : 23310-72060 από Κυριακή έως Πέμπτη  ώρες : 5μμ- 9 μμ, στην Γραμματεία της Ε.Λ.Β, Λ. Πορφύρα 1 στο Πανόραμα.

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δ.Τ Σεμινάριο Σκίτσου 1ο για το 2017

Βέροια, 23-01-2017

Σεμινάριο σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για μικρούς και για μεγάλους.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 15:30- 18:30 θα πραγματοποιηθεί η 1η συνάντηση (σεμινάριο) σκίτσου για το 2017 στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, σε συνεργασία με τον φίλο της Λέσχης, σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη.

Και το 2017 όπως και το προηγούμενο έτος, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της τέχνης του σκίτσου συνταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της τέχνης αυτής, με εύκολο και απλό τρόπο, όπως το παρουσιάζει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης.

Όποιος επιθυμεί να έρθει στην παρέα του σκίτσου, μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει καλή διάθεση και αρκετή φαντασία.

τηλ. επικοινωνίας : 23310-72060 από Κυριακή έως Πέμπτη Ώρες : 5μμ- 9 μμ, στην Γραμματεία της Ε.Λ.Β, Λ. Πορφύρα 1 στο Πανόραμα.

Δ.Τ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ΄Ετους 2017

Βέροια, 15-01-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2017

            Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Β. στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο στο Πανόραμα Βεροίας.

            Μετά τον αγιασμό για τη νέα χρονιά από τον πατέρα Ιωάννη και την κοπή της πίτας του Συλλόγου, όπου ανταλλάχθηκαν ευχές για υγεία, ελπίδα και πρόοδο σε όλα τα μέλη αλλά και σε όλο τον κόσμο, απονεμήθηκαν οι έπαινοι στους   νέους φοιτητές, παιδιά της Λέσχης που εισήχθησαν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

            Η Γενική Συνέλευση άρχισε με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήτοι o πρόεδρος της   Ε.Λ.Β. κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης έκανε το διοικητικό απολογισμό όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της προηγούμενης διετίας παρουσιάζοντας με τάξη και συνέπεια το έργο της κάθε εφορίας καθώς και τον σχετικό οικονομικό απολογισμό. Μετά την κατάθεση του προγραμματισμού και του προϋπολογισμού για το 2017, τα μέλη της Λέσχης προέβησαν σε προτάσεις και τοποθετήσεις, συγχαίροντας ταυτόχρονα την διοίκηση για το πλούσιο και αξιόλογο έργο της.

            Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος και η Γραμματέας κ. Φωστηροπούλου Ηρώ, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία το έργο τους και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, ευχήθηκαν καλή συνέχεια και καλή επιτυχία για τη νέα χρονιά.

            Στη συνέχεια ακολούθησε η ετυμηγορία-ψηφοφορία   των μελών της Λέσχης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία και ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γ. Γραμματέας

          Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                              Τουμπουλίδης Νικόλαος

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Συνδεδεμένοι επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος